Gilead Sciences Inc
Change company Symbol lookup
Select an option...
GILD Gilead Sciences Inc
FHB First Hawaiian Inc
ANPC AnPac Bio-Medical Science Co Ltd
TREX Trex Company Inc
VIVO Meridian Bioscience Inc
WASH Washington Trust Bancorp Inc
AWF AllianceBernstein Global High Income Fund Inc.
AVK Advent Convertible & Income Fund
AVK Advent Convertible & Income Fund
AVB Avalonbay Communities Inc
Go

Health Care : Biotechnology | Large Cap Value
Company profile

Gilead Sciences, Inc. is a research-based biopharmaceutical company that discovers, develops and commercializes medicines in areas of unmet medical need. The Company's portfolio of products and pipeline of investigational drugs includes treatments for Human Immunodeficiency Virus/Acquired Immune Deficiency Syndrome (HIV/AIDS), liver diseases, cancer, inflammatory and respiratory diseases and cardiovascular conditions. Its products for HIV/AIDS patients include Descovy, Odefsey, Genvoya, Stribild, Complera/Eviplera, Truvada, Emtriva, Tybost and Vitekta. Its products for patients with liver diseases include Vemlidy, Epclusa, Harvoni, Sovaldi, Viread and Hepsera. It offers Zydelig to patients with hematology/oncology diseases. Its products for patients with various cardiovascular diseases include Letairis, Ranexa and Lexiscan. Its products for various inflammation/respiratory diseases include Cayston and Tamiflu. It had operations in more than 30 countries, as of December 31, 2016.

Premarket

Last Trade
Delayed
$60.39
-0.40 (-0.66%)
Bid
--
Ask
--
B/A Size
--

Market Hours

Closing Price
$60.79
Day's Change
0.00 (0.00%)
Bid close
--
Ask close
--
B/A Size
--
Day's High
--
Day's Low
--
Volume
(Light)
Volume:
96,842

10-day average volume:
11,121,166
96,842

Correction: Jyseleca(R) (filgotinib) goedgekeurd in Japan voor de behandeling van reumatoide artritis

2:13 am ET September 25, 2020 (Thomson Reuters ONE) Print

Filgotinib laat duurzame werkzaamheid en een consistent veiligheidsprofiel zien tot 52 weken in klinische studies

Mechelen, Belgie; 25 september 2020, 08.00 CET - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) meldt dat samenwerkingspartner Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) en Eisai Co., Ltd. (Tokyo, Japan) vandaag aankondigden dat het Japanse Ministerie van Volksgezondheid, Werk en Welzijn, Gilead K.K. (Tokyo, Japan) goedkeuring heeft gegeven voor Jyseleca(R) (filgotinib 200mg en 100mg tabletten), een eenmaal daagse, orale JAK1 remmer voor de behandeling van reumatoide artritis (RA) bij patienten die eerder onvoldoende hebben gereageerd op conventionele behandelingen, met inbegrip van het voorkomen van structurele gewrichtsschade.

Gilead is de houder van de handelsvergunning van Jyseleca in Japan en is verantwoordelijk voor de productlevering van Jyseleca in Japan, terwijl Esai verantwoordelijk is voor de distributie van Jyseleca in RA in Japan. De firma's zullen het geneesmiddel samen commercializeren om het beschikbaar te maken voor artsen en patienten in Japan.

Het volledige Gilead persbericht kan nagelezen worden op www.gilead.com.

Gilead ontwikkelt Jyseleca in samenwerking met Galapagos. Wereldwijd lopen er studies om de potentiele rol van Jyseleca in een aantal verschillende ziekten te onderzoeken, waaronder de eerder gemelde fase 3 SELECTION-studie in colitis ulcerosa.

Over Galapagos

Galapagos ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patienten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende ziektes. Onze pijplijn bestaat uit onderzoeksprogramma's tot en met fase 3-studies in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Galapagos Contacten

Investeerders:

Elizabeth Goodwin

VP Investor Relations

+1 781 460 1784

Sofie Van Gijsel

Senior Director Investor Relations

+32 485 19 14 15

ir@glpg.com

Media:

Carmen Vroonen

Global Head of Communications & Public Affairs

+32 473 824 874

Anna Gibbins

Senior Director Therapeutic Areas Communications

+44 7717 801900

communications@glpg.com

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, zoals aangepast, die onderhevig zijn aan risico's, onzekerheden en andere factoren, die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten waarnaar in de toekomstgerichte verklaringen wordt verwezen, en daarom mag de lezer er niet overdreven op vertrouwen. Deze risico's, onzekerheden en andere factoren omvatten, zonder beperking, de inherente risico's die gepaard gaan met klinische studies en activiteiten op het gebied van productontwikkeling, concurrentiele ontwikkelingen en goedkeuringsvereisten van toezichthouders, met inbegrip van het risico dat data die voortkomen uit de lopende en geplande klinische onderzoeksprogramma's met filgotinib de registratie of verdere ontwikkeling niet zouden ondersteunen omwille van veiligheid, werkzaamheid of andere redenen, de timing of waarschijnlijkheid van goedkeuring van de handelsvergunning voor filgotinib door bijkomende regelgevende instanties waar deze regelgevende instanties bijkomende studies vereisen, Galapagos' afhankelijkheid van samenwerkingen met derden, met inbegrip van haar samenwerking met Gilead voor filgotinib, de onzekerheid betreffende inschattingen van het commercieel potentieel van filgotinib, en de risico's en onzekerheden die geidentificeerd zijn in ons jaarverslag op formulier 20-F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019 en de documenten die we daarna hebben ingediend bij de SEC. Alle verklaringen behalve verklaringen van historische feiten, zijn verklaringen die als toekomstgerichte verklaringen kunnen worden beschouwd. De toekomstgerichte verklaringen hierin vervat zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het management en gelden alleen op de datum van publicatie van dit bericht. Galapagos verbindt zich niet tot het bijwerken of openbaar maken van herzieningen van toekomstgerichte verklaringen om nieuwe informatie of latere gebeurtenissen, omstandigheden of veranderingen in verwachtingen weer te geven.

Bijlage

- Jyseleca® (filgotinib) goedgekeurd in Japan voor de behandeling van reumatoïde artritis

comtex tracking

Earnings Calendar and Events Data provided by |Terms of Use| © 2020 Wall Street Horizon, Inc.

Market data accompanied by is delayed by at least 15 minutes for NASDAQ, NYSE MKT, NYSE, and options. Duration of the delay for other exchanges varies.
Market data and information provided by Morningstar.

Options are not suitable for all investors as the special risks inherent to options trading may expose investors to potentially rapid and substantial losses.
Please read Characteristics and Risks of Standard Options before investing in options.

Information and news provided by ,, , Computrade Systems, Inc., , and

Copyright © 2020. All rights reserved.